Uskomatonta ja silti tämä kaikki täyttä totta!

Uskomatonta ja silti tämä kaikki täyttä totta!

Tämä vierailijan ja asiakkaamme kirjoittama kirjoitus. Jos haluat tulla vierailevaksi kirjoittajaksi niin ota yhteyttä Pia Paanaseen.

Olen erään suomalaisen keskisuuren kunnan kotihoidon johtaja.

Pohtiessani oman kuntani kotihoidon tilannetta kuulin eräältä kollegalta, kun kerroin, että tuntuu kuin koko pakka räjähtäisi käsiin minä hetkenä hyvänsä. Hän sanoi, että ota yhteyttä Banssi Hoivan Piaan ja kerro mistä kenkä puristaa ja löydätte varmasti yhdessä ratkaisun.

Ajattelin, että höpö höpö, näitä ns. asiantuntijoita kun on 10 tusinassa ja laskut ovat kymmeniä, ellei satoja tuhansia ja kun on hommat saatu äkkiä tehtyä, niin takavalot jäivät vain jälkeen. Voisin nyt näin jälkeenpäin ajateltuna sanoa olleeni, ehkä jopa epätoivoinen. Lähtötilanne lyhykäisyydessään oli tällainen: sairauspoissaolot alueittain 15-20 päivää/per vuosi, kaikki sijaisia ei saada, eivät halua tulla, vastuuta ei oteta, keskinäistä syyttelyä ja paljon paljon muuta.

Rohkaistuin ja otin yhteyttä Piaan ja sovittelimme tapaamisen heti seuraavalle viikolle. Kun Pia tuli, käytiin rehellisesti olemassa oleva tilanne läpi hyvin realistisella tavalla ja kun tilanne kunnassa oli kaoottinen, totesin, että nyt on vain uskallettava. Tästä sitten alkoikin ei täysin kivuton, mutta hieno prosessi joka jatkuu edelleen. Pia tuli Banssi Hoivan asiantuntijatiiminsä kanssa ja uskokaa tai älkää he tekivät yhdessä kotihoidon hoitajien kanssa töitä. He tekivät kokonaisvaltaisen ns. sisäisen auditoinnin olemassa olevan tilanteen korjaamiseksi. Prosessi jatkuu edelleen ja Pia on vielä kotihoidon ohjaajien tukena tiettyjen muutosten läpi viemisessä. Jo nyt varhaisessa vaiheessa on lähtenyt selkeästi sairauspoissaolot vähenemään, prosesseja on tehty uudelleen jne. Emme olisi uskonut, että tämä on oikeasti mahdollista, mahdoton muuttui mahdollisuudeksi. Työhyvinvointi ja positiivisuus ovat palaamassa takaisin.

Kiitos Pia & kumppanit, en olisi uskonut, että tällaista toimintaa ja toteutusta on edes olemassa. Toivoa siis on arvoisat kollegani läpi Suomen maan.

Prosessin keskeneräisyyden vuoksi noudatamme salassapito- ja vaitiolovelvollisuutta, joten nimi on muutettu luvan kanssa.

Nimimerkillä,

Paistaa se aurinko kunnan kotihoitoonkin,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *